pátek 3. dubna 2015

Jednoduchá falešná svíčková v pomalém hrnci

Přidávám recept na opravdu nouzové řešení, co jednoduchého uvařit, pokud nemáte doma dostatek zeleniny na dobrou omáčku. Použila jsem chabé zásoby surovin, ale oběd z toho byl výborný :-) O "pravé" svíčkové se samozřejmě nedá ani mluvit, ale pochutnali jsme si.

500g vepřové kýty
1 mrkev
100g mražené zeleniny
200 ml vody
200 ml smetany
1 sáček instantní svíčkové omáčky (např. Knorr)
sůl
pepř
houskový knedlík nebo těstoviny na přílohu

Omyté maso nakrájíme na plátky, po obou stranách osolíme a opepříme. Na dno pomalého hrnce dáme na kostičky nakrájenou mrkev, mraženou zeleninu, přidáme maso a podlijeme vodou max.200ml. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 6-7h nebo na II. stupeň na 3,5-4h. Zhruba 20 minut před koncem vaření přilijeme smetanu s rozmíchanou směsí na svíčkovou a 150 ml vody a necháme povařit. Nakonec vyndáme maso, rozmixujeme kousky zeleniny a dle potřeby dochutíme. Ničím není potřeba zahušťovat, směs zhoustne. V případě potřeby ještě naředíme trochou vody. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 4-5 porcí
- ideální směsí mražené zeleniny je směs na svíčkovou
- vylepšit omáčku lze čerstvou zeleninou, bude poctivější :-)
- použít lze samozřejmě i hovězí maso

POSTUP PŘÍPRAVY:

Žádné komentáře:

Okomentovat