středa 23. března 2016

Krkovice na cibuli a fazolích v pomalém hrnci

Krkovice, to je záruka výborného oběda. Dnes padla volba na další pokus, tentokrát s fazolemi v rajčatové omáčce, které jsem chtěla už dlouho vyzkoušet. Vše dopadlo dobře a v kuchařce se tak objeví další chutný recept :-) Věřím, že i vy si pochutnáte.

0,5 kg vepřové krkovice
4 cibule
3 loupaná rajčata
3 stroužky česneku
plechovka fazolí v rajčatové omáčce
sůl
čtyřbarevný pepř
voda
oregano
olivový olej
lžíce sádla
brambory na přílohu

Očištěné maso nakrájíme na plátky a z obou stran osolíme a opepříme. Pokapeme troškou olivového oleje s oreganem (já použila přímo olivový olej s příchutí oregana z Itálie). Maso vložíme do pomalého hrnce a posypeme ještě troškou sušeného oregana. Na maso přidáme nakrájený česnek, na měsíčky nakrájenou cibuli a lžíci sádla. Poté si spaříme rajčata a oloupeme jejich slupku. Nakrájíme je na menší kostičky a přidáme ke směsi v hrnci. Poté vše podlijeme 90 ml vody. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 6-7h nebo na II. stupeň na 4-5h. Zhruba hodinu před koncem vaření přidáme fazole v rajčatové omáčce, které jemně vmíchneme mezi maso. Necháme dále pomalit. Jakmile je maso měkké, dle potřeby dochutíme a podáváme nejlépe s vařeným bramborem.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 3-4 porce
- větší množství cibule receptu jenom prospěje :-)
- vhodnou přílohou můžou být i opékané brambory nebo hranolky
- olivového oleje není potřeba použít moc, jen pokapat pro chuť
- krkovičku je dobré řádně osolit, v omáčce pěkně vynikne

POSTUP PŘÍPRAVY:

Žádné komentáře:

Okomentovat