pátek 11. března 2016

Masové kuličky v rajské omáčce v pomalém hrnci

Na masové kuličky v pomalém hrnci jsem se chystala dlouho. Dnes na ně konečně došla řada a nelituju. Omáčku jsem udělala dle odhadu a byla to dobrota. 

700 g hovězího masa
1 cibulka
500 g rajského protlaku
100 ml vody
1 vejce
10 kuliček černého pepře
5 kuliček nového koření
5 bobkových listů
hladká mouka
moučkový cukr
sůl
pepř
koření na mletá masa
těstoviny na přílohu

Hovězí maso nameleme, přidáme k němu najemno nakrájenou cibulku, sůl, pepř, koření na mletá masa a vše důkladně promícháme. Nakonec přimícháme vajíčko a ze směsi vytvoříme koule o průměru 2-3cm, které vložíme na dno pomalého hrnce.  Kuličky podlijeme troškou vody, jen tak, aby nebylo dno úplně suché, a pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 6-7h nebo na II. stupeň na 4-5h. Já pomalila 5h na II. stupeň. Zhruba po 2h vaření přidáme koření, rajský protlak a deci vody s rozmíchanou moukou. Necháme povařit až je vše pěkně měkké. Dle potřeby doředíme, dochutíme cukrem nebo dosolíme. Podáváme s těstovinami.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 4 porce
- vhodnou přílohou mohou být i houskové knedlíky
- poměr koření a bobkových listů můžete upravit dle chuti
- pokud máte rádi kečup, klidně ho do omáčky trošku přidejte :-)
- to samé platí o cukru, dochutit je ideální dle vaší chuti

POSTUP PŘÍPRAVY:

Žádné komentáře:

Okomentovat