středa 2. března 2016

Sójové kostky na houbách v pomalém hrnci

Sóju a podobné produkty jsem nikdy nemusela. V dětství jsme měli sóju občas, když nebylo maso :D Vždy to bylo ale v dobré chutné úpravě, takže úplný odpůrce nejsem :-) Tentokrát jsem zkusila sójové kostky na houbách a byla to celkem dobrá změna.

200 g sojových kostek
1 malá cibulka
1 plechovka žampiónů
250 ml 30% smetany
750 ml vody
100 ml mléka
1/2 kostičky zeleninového bujónu
2 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
koření medvědí gril
těstoviny na přílohu

Sójové kostky namočíme na chvíli do vody, aby trochu změkly a mohli jsme je okořenit. Vodu z nich poté slijeme, vymačkáme a posypeme kořením, osolíme a opepříme. Do pomalého hrnce dáme nakrájenou cibulku a smícháme s kostkami. Přilijeme vodu a zapneme na I. stupeň na 4-5h nebo na II. stupeň na 3-4h. (Já pomalila na II. stupeň 3,5h.) Zhruba 1,5h před koncem vaření přidáme plechovku žampiónů bez nálevu a půl hodiny na to přilijeme smetanu s rozšlehanou moukou a necháme povařit. Podáváme s těstovinami.

Doporučení:
- uvedené množství stačí na 4 porce
- vodou moc nešetřete, sója ji hodně nasákne
- dobrou přílohou může být i rýže

POSTUP PŘÍPRAVY:


Žádné komentáře:

Okomentovat