pátek 24. března 2017

Vepřová masová směs k bramboráku v pomalém hrnci

Bramboráky milujeme. U nás to teda odjakživa byly "křápance" a nedělali jsme je s masem, ale poctivě na staré plotně, jen potřené máslem. Drahá polovička se může ale po bramborácích se směsí utlouct, takže teď je děláme pěkně poctivě s masem. Žádná dietka to asi není, ale při dnešním obědě jsme měli boule až za ušima :-))) Jinak koření a noční marinování dodalo masu super chuť. Takže směs doporučuji vyzkoušet :-) Je to bašta.

600 g vepřového masa
1 větší cibule
3 bílé papriky
1 červená paprika
1 žlutá paprika
1 rajče
1 stroužek česneku
kari koření
gyros koření
oregano
olej
sůl
pepř
voda

Nejdříve nakrájíme všechnu zeleninu, cibuli na kostičky, papriky na malé nudličky. Rajče si spaříme a oloupeme, poté nakrájíme na kostky a dáme stranou. (přidáme ho k masu až později). Zeleninu vložíme do pomalého hrnce. Poté si připravíme marinádu (olej - cca 2 lžíce, gyros, oregano, trochu kari, pepř, sůl). Maso nakrájíme na malé nudličky a potřeme marinádou. Přidáme k zelenině v pomalém hrnci. (Necháme ideálně přes noc marinovat.) Podlijeme cca 50 ml vody. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 6-7h nebo na II. stupeň na 4-5h. (Já pomalila 4,5h na II. stupeň). Zhruba v polovině vaření přidáme nakrájené rajče a lžíci rozmíchaného škrobu ve vodě. Dle chuti na konci vaření dochutíme a podáváme ideálně s bramborákem. 

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 4-5 porcí
- pozor u marinády na velké množství oleje
- zeleninu lze využít i jinou, nebo přidat pórek, atd.
- rajčata mohou být klidně 2 - 3
- vhodná příloha může být i rýže či těstoviny

POSTUP PŘÍPRAVY:


Žádné komentáře:

Okomentovat