pátek 27. října 2017

Papriková omáčka v pomalém hrnci

Zásobu smetany mám většinou v lednici větší než je zdrávo, tak dnes došlo na další pokus se smetanou - paprikovou omáčku. Je to takový vylepšený recept vepřového na paprice. Moc jsme si pochutnali a zase je to něco jiného než běžná klasika. Dobrou chuť.

800 g vepřové kýty
2 cibule
1 velká červená paprika
2 rajčata
200 ml 12% smetany
1 lžíce hladké mouky
lžíce másla
sladká paprika
voda
sůl
pepř

Nejdříve si na másle osmažíme nakrájenou cibulku. Zpěníme ji, přidáme sladkou papriku, promícháme, necháme osmahnout. Takto připravenou cibuli dáme do pomalého hrnce. Poté připravíme maso - nakrájíme ho na větší kostky, osolíme, mírně opepříme a přidáme ho k cibuli v pomalém hrnci. Dále si připravíme zeleninu - rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na větší kostky, stejně nakrájíme i papriku. Takto připravenou zeleninu přidáme k masu. Vše podlijeme cca 200 ml vody a pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 6-7h nebo na II. stupeň na 4-5h. (Já pomalila na I. stupeň 6,5h). 1-2h před koncem vaření přilijeme smetanu s rozšlehanou moukou, necháme povařit. Dle potřeby dochutíme. Podáváme buď s těstovinami nebo houskovým knedlíkem.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 6 porcí
- papriky můžete dát víc, záleží na množství a hustotě omáčky
- vhodnou přílohou může být i brambor

POSTUP PŘÍPRAVY:








Žádné komentáře:

Okomentovat