Vepřová kýta na cibulce ve smetanové omáčce v pomalém hrnci

Tento recept vznikl úplnou náhodou. Chystala jsem se udělat k obědu naši oblíbenou hořčicovou omáčku, když jsem si až při prostírání stolu uvědomila, že jsem do jídla zapomněla dát hořčici... :-) No a co, napadlo mě - tak jsem ji tam už nedala a zkusila to bez ní - a nový recept byl na světě ;-) Moc jsme si pochutnali.

600 g vepřové kýty
3 střední cibule
250 ml 30% smetany
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce sádla
sůl
pepř
voda
těstoviny na přílohu


Oloupanou cibuli nakrájíme na malé kostičky a dáme ji do pomalého hrnce. Omyté maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Obalíme ho v hladké mouce a vložíme na cibuli do pomalého hrnce. K masu přidáme 1 lžíci sádla (není ale nutné) a zalijeme vodou jen tak, aby bylo maso maličko ponořené. Zapneme na I. stupeň na 6-7h nebo na II. stupeň na 4h. Zhruba půl hodiny před koncem vaření přidáme smetanu s rozšlehanou lžící hladké mouky. Dle chuti dosolíme. Nakonec vyndáme maso a omáčku rozmixujeme. Pozor na poškrábání dna hrnce! Podáváme s těstovinami.

DOPORUČENÍ:
- uvedené množství stačí cca na 5 porcí
- místo vepřového masa lze použít i hovězí
- jako příloha může být vhodná i rýže nebo houskový knedlík

POSTUP PŘÍPRAVY:


























































Komentáře

  1. Recept je celý špatně včetně postupu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zbytečné toto komentovat. Každý má své postupy, recepty také...

      Vymazat
  2. Na takovém blafu si nepochutná nikdo ani v bufetu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výhodou je, že nikdo tyto blafy nenutí nikoho vařit... :-)

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky