Vynikající kuřecí játra na cibulce v pomalém hrnci

Játra, která pochází z domácího chovu, si dám ráda kdykoliv. V obchodě je vůbec nekupuji. Dnes tedy došlo na domácí zásoby a udělala jsem další variantu jatýrek na cibulce. Tentokrát téměř bez mouky, ale o to s poctivým kuřecím vývarem. Ta chuť mě dostala. Dala jsem hodně cibule a s vývarem tato kombinace vytvořila vynikající sós. Dobrou chuť.

1- 2 cibule
500 g kuřecích jater
drcený kmín
kuřecí vývar
máslo
čtyřbarevný pepř
sůl
hladká mouka
rýže na přílohu


Nejdříve nakrájíme cibulku na jemno a zlehka ji osmahneme na másle, poté vložíme do pomalého hrnce. Kuřecí játra očistíme a zlehka obalíme v hladké mouce a také krátce osmahneme na másle, aby se jatýrka zatáhla. Poté je přidáme k cibulce v pomalém hrnci. Cibulku s játry promícháme, posypeme jemně drceným kmínem a zalijeme 3 sběračkami kuřecího vývaru. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 4-5h nebo na II. stupeň na 3-4h (já pomalila přesně 3h na II. stupeň). Pokud omáčka příliš zhoustne, během vaření můžeme přilít ještě jednu sběračku vývaru. Na konci vaření játra osolíme, opepříme a podáváme nejlépe s rýží.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 3-4 porce
- pokud jste zvyklí na jiné koření, lze ho samozřejmě do jídla přidat
- špetka majoránky jatýrka zajímavě zpestří
- vhodnou přílohou mohou být i opékané brambory či hranolky

Komentáře

Oblíbené příspěvky