Kuřecí nudličky s čínskou zeleninou v pomalém hrnci

V Číně jsem nikdy nebyla, takže netuším, jak má pravá "čína" chutnat... :-) Od mala ji mám ale zažitou podobně, jako je to v tomto receptu. Dnes jsem využila zásob a udělala "českou" verzi, která nám moc chutnala. Nejvýraznější a nejdůležitější součást jídla je marináda, která maso okoření tak akorát a je to bašta. Nejlepší na tomto receptu je, že maso se jen naloží a pak už necháte kouzlit pomalý hrnec. Doporučuji dát čínskou zeleninu opravdu až po 2 h pomalení, aby byla pěkně "na skus" a ne příliš měkká.

5 kuřecích stehenních řízků
1 balení čínské zeleniny (450 g)
solamyl

marináda:
4 PL oleje
1 PL hořčice
2 ČL koření "Čína"
1 ČL sojóvé omáčky
1 ČL worchestru
špetka pepře
špetka soli
PL (polévková lžíce)
ČL (čajová lžička)

Doba přípravy: 10 minut

Nejdříve naložíme kuřecí maso - uděláme si z uvedených surovin marinádu, řádně promícháme. Maso v marinádě naložíme, necháme ideálně přes noc odpočinout. (Maso nesolíme, pokud je již v koření obsažená sůl. Dosolíme ho dle potřeby na konci vaření, abychom neměli jídlo přesolené). Poté maso vložíme do pomalého hrnce, a podlijeme 200 ml vody. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 5-6 h nebo na II. stupeň na 3-4 h. (Já pomalila na II. stupeň přesně 4h a vše bylo akorát.) Po 2h vaření přisypeme čínskou zeleninu, promícháme. Hodinu před koncem přilijeme rozmíchaný solamyl (3 lžičky) s vodou a necháme povařit. Množství vody přizpůsobíme množství masa a zeleniny. Dle potřeby dochutíme. Podáváme nejlépe s rýží.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 4-5 porcí
- kdo má rád jiné koření, určitě může dokořenit maso i jiným způsobem
- vhodnou přílohou může být i bulgur

POSTUP PŘÍPRAVY:


Komentáře

Oblíbené příspěvky