Šťavnatá vepřová kýta na hořčici v pomalém hrnci

Hořčici používám hodně často. Dnes se hodila do marinády, kterou jsem použila na naložení masa. S vajíčkem to byla trochu změna, ale zajímavá ;-) S bramborem a sósem to byla dobrá kombinace. Dobrou chuť.

700 g vepřové kýty
1 cibule
marináda:
3 lžíce plnotučné hořčice
1 stroužek česneku
1 lžíce sójové omáčky
1 lžička solamylu
1 vejce
sůl
pepř

voda
(olej na osmahnutí masa)
brambor na přílohu

Doba přípravy: 10 minut

Vepřové maso očistíme a nakrájíme na plátky. Poté vyrobíme marinádu z uvedených surovin. Sůl a pepř odhadem, jak jste zvyklí. Poté maso vložíme do marinády a řádně promneme rukama, aby se v marinádě "obalilo". Takto připravené maso necháme krátce zatáhnout na lžíci oleje (hlavně kvůli vajíčku, aby se nezdrclo, pokud by se jen pomalilo) a vložíme ho do pomalého hrnce. Pokud nám marináda zbude, přidáme ji k masu v pomalém hrnci. Nakrájíme cibuli na měsíčky a dáme ji k masu. Podlijeme 2 dcl vody a pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 5-6 nebo na II. stupeň na 3-4h (Já pomalila na II. stupeň 4h). Na konci vaření dle potřeby dochutíme či zředíme sós. Já přilívala trochu vody, aby bylo sósu více. Dobrou chuť.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 5-6 porcí
- koření do marinády lze použít i jiné
- vhodnou přílohou mohou být i opečené brambory

POSTUP PŘÍPRAVY:




Komentáře

Oblíbené příspěvky