Kuře na bramborách v pomalém hrnci

Další jídlo z pomalého hrnce, kam vše jen naházíte a on uvaří za vás. To miluju :-) Kuře na bramborách je na přípravu extra jednoduché a výborné. Šťávička se vsákne do brambor a přitom nejsou rozmočené, přesně akorát. Dobrou chuť.

1 kuře
8 větších brambor
1 cibule
máslo
sůl
drcený kmín
celý kmín
(koření na kuře)

Doba přípravy: 15 minut

Nejprve vymažeme pomalý hrnec máslem. Poté připravíme brambory. Oloupeme je a nakrájíme podélně na čtvrtky. Vložíme je do pomalého hrnce a trochu osolíme. Poté naporcujeme kuře. Ideálně na čtvrtky. Kdo dělá kuře jinak, naporcuje např. stehna, prsa zvlášť, křídla nechá na vývar, je to na každém z vás. Maso důkladně osolíme, pokmínujeme ze všech stran. Použijte buď drcený či celý kmín. Já použila obojí dle zásob :-) Plus trochu koření na kuře. Kuře vložíme do pomalého hrnce na brambory. Nepodléváme! Nakrájíme cibuli na měsíčky a poklademe ji na kuře. Dáme ke kuřeti 2 malé kousky másla. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 6-7 h nebo na II. stupeň na 4-5 h (já pomalila 4 h a 30 minut nechala dopéct na kůrčičku v troubě na 180 stupňů).  Vše bylo akorát. Pozor na hrnce, které do trouby nesmí! Po 1-2h vaření doporučuji zkontrolovat vodu, kterou kuře pustí. Já slévala vodu kvůli tomu, aby se brambory "nerozblemcaly"... Dobrou chuť.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 4-5 porcí
- brambory nepodlévejte, vše pustí vodu
- koření můžete použít dle vaší chuti, ideál je jen sůl a kmín ;-)

POSTUP PŘÍPRAVY:

Komentáře

  1. Moc děkuji za pomoc vaření v pomalém hrnci který jsme si s manželem koupili a první jídlo bylo právě kuře na bramborách a hned na poprvé je si sedli na zadek a nevěřili jsme tomu uvařenému zazraku... Přitom jsem se mohla celé dopoledne věnovat jiným domácím pracím. Vynikající všem doporučuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den,
      děkuji za váš komentář. Jsem ráda, že blog přináší inspiraci na vaše vaření.
      Nejlepší na pomalém hrnci je právě to, že můžete dělat své oblíbené činnosti a nemusíte stát u plotny :-) Budu ráda za vaši zpětnou vazbu i u dalších receptů, případně tipy, co byste uvítala.

      Vymazat
  2. Dneska jsem recept vyzkoušela a byl výborný. Děkuji za něj.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skvělé, super zpráva :-) Toto jídlo se u nás stalo poslední dobou tak oblíbené pro svou rychlou přípravu a super chuť, že ho dělám opravdu často :-)

      Vymazat
  3. dobry den, je mozne pouzit pouze kureci prsa? dekuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, můžete použít i kuřecí prsa, ale ta se hodí spíše do omáček. V pomalém hrnci ale nelze zkazit skoro nic :-)

      Vymazat
    2. parada tak se to dalo i s prsama jen priste musim vic solit :) jedl jsem to lzickou jak to maso bylo mekky :D zitra vyzkousim vyvar.. dekuji moc za vasi stranku :)

      Vymazat
    3. Skvělé, super, že chutnalo 😉 Časy jsou orientační, každý hrnec pomalí jinak, ale raději uvádím vždy můj čas pomaleni pro lepší orientaci.

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky