Cibulačka v pomalém hrnci

Když se objeví rýmička nebo začnou padat členové rodiny nachlazením, hned nasazuji cibulačku. Doteď jsem ji dělala běžně na sporáku, pěkně s vínem, tymiánem, ale co jsem ji dnes zkusila v pomalém hrnci, asi ji už jinak dělat nebudu. Víno jsem vynechala a bylo to i tak super. Nejpracnější je nakrájet tolik cibule, ale pak už je to bez práce! 😀 Dáte to tam a pak už se jen těšíte na tu sílu cibulačky. A co je fakt, ta hnědá barva, je takováhle doopravdy! Dobrou chuť.

1 kg cibule (nebo prostě tolik, ať je jí plný hrnec...)
600 ml hovězího vývaru
400 ml vody
olivový olej
sůl
pepř
(tymián) - kdo nemá rád, vynechá
bageta
parmezán
petrželka na ozdobu

Doba přípravy: 10 - 15 minut

Nejdříve cibuli oloupeme, poté ji nakrájíme na tenké měsíčky nebo proužky. Vložíme ji do pomalého hrnce, přidáme 3 lžíce olivového oleje, promícháme. Nepodléváme! Pomalý hrnec zapneme na 7-8h na I. stupeň nebo na 5-6h na II. stupeň. Já pomalila 6 hodin na II. stupeň. Je dobré cibuli 2x za celé pomalení promíchat (např. po 2h). Jakmile je cibule hnědá, přidáme horký vývar a horkou vodu. Okořeníme solí a pepřem, kdo má rád, přidá i trochu tymiánu. Necháme ještě 1 h povařit. Než budeme servírovat, připravíme si bagetu - nakrájíme na širší kolečka, narovnáme ji na plech a posypeme nastrouhaným parmezánem a necháme zapéct v troubě, aby se sýr rozpustil. Ozdobíme petrželkou. Dobrou chuť.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 6 - 8 porcí
- poměr vývaru vody může být i 500 / 500 ml, záleží kolik toho máte
- variant receptů je hodně, takže si vše upravte dle chuti

POSTUP PŘÍPRAVY:


Komentáře

  1. luxusní záležitost, uz se těším, až vyzkouším další recepty :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skvělé, že chutnalo ;-) Já ji takhle vařila poprvé a určitě ne naposledy ;-) Určitě dejte vědět, jak se povedly další recepty.

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky