Rozlítaní ptáčci v pomalém hrnci

Španělské ptáčky - u nás bylo toto jídlo vždy oblíbené. Tentokrát jsem neměla hovězí, ale i tak jsem udělala něco na způsob ptáčků, akorát se mi to nechtělo balit, tak je tu recept na "rozlítané ptáčky" z vepřové kýty, které jsou pro lenochy ideální ;-) Variant je samozřejmě mnoho. Dobrou chuť.

600 g vepřové kýty (hovězí je samozřejmě lepší...)
2 lžíce plnotučné hořčice
3 slabé párky
3 malé okurky
2 vajíčka natvrdo
cibule
(slanina, uzené)
sůl
pepř
1 lžíce hladké mouky
voda/ vývar
rýže na přílohu

Nejdříve nakrájíme cibuli. Poté ji vložíme do pomalého hrnce. Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme a potřeme trochou hořčice. Maso vložíme do pomalého hrnce k cibuli. Podlijeme vodou/ vývarem tak, aby bylo z části ponořené. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 5-6 h nebo na II. stupeň na 3,5-4,5 h (já pomalila přesně 4 h a maso bylo akorát - u hovězího by to bylo cca o půl hodiny déle). Zhruba hodinu před koncem vaření přidáme na kolečka nakrájené párky, okurku a lžíci hladké mouky rozšlehanou v trošce vody a necháme povařit. Nakonec přidáme na kostičky nakrájená vajíčka, necháme prohřát. Dávám vajíčka až na konec, aby nebyla rozvařená. Dle potřeby dochutíme a podáváme s rýží.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 4-6 porcí
- vhodnou přílohou může být také bulgur
- maso můžete "vytunit" i dalším kořením, záleží na chuti každého


POSTUP PŘÍPRAVY:



Komentáře

  1. Vodou si umej nohy,pod maso patří vývar nebo víno

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vývar tam klidně dejte a vodou si nohy umyjte. Tyto komentáře sem opravdu nepatří. Každý si může podlévat čím chce. Vše je jen doporučení.

      Vymazat
  2. Dnes uvařeno. Vynikající. Díky za recept.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super, že chutnalo 😉 díky za zpětnou vazbu.

      Vymazat
  3. Vařím už po několikáté, výborný recept, děkuji! :) a i podlitý vodou je to dobrý :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky