Plněná sekaná v pomalém hrnci

Sekanou zná každý, ale naplnit jí něčím, co máte doma navíc, je prostě fajn zpestření. Dnes to byla vajíčka a pesto z medvědího česneku. Vynikající kombinace, která maso parádně oživila. Já to s pestem moc nepřeháněla a nakonec to bylo akorát. Je důležité, aby česnek nepřebil chuť masa, ale aby byl cítit tak akorát. Dobrou chuť.

1 kg masa (0,5 kg hovězího/0,5kg vepřového)
1 vejce
3 vejce uvařená natvrdo
3 lžíce strouhanky
koření na mletá masa (1/2 lžičky)
1-2 lžíce pesta z medvědího česneku
nakrájená petrželka
sůl
pepř
brambory na přílohu

Nejdříve připravíme maso. Nameleme ho, osolíme, opepříme. Přidáme vajíčko, trošku koření na mletá masa (nemusí být), bylinky (já dala nakrájenou petrželku), strouhanku. Vše pořádně promícháme, aby se směs spojila. Z takto připraveného masa vytvoříme "plát", který potřeme trochou pesta a položíme na něj vařená vejce. Potom sekanou opatrně zabalíme. Já si pomohla pečícím papírem jako podklad a "utahovala" právě ním. Dejte pozor, ať jsou okraje i spoje obou stran sekané dobře spojené, aby sekaná nepraskla. Vytvořený váleček dáme na dno pomalého hrnce, přidáme 2 kousky másla, nepodléváme! Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 6-7h nebo na II. stupeň na 4-5 h. Já pomalila dohromady přesně 5 hodin na II. stupeň - 4,5h, a pak 0,5h s poodkrytou pokličkou, aby se vytvořila kůrka. Vše bylo krásně šťavnaté. Podáváme s bramborovou kaší.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 6-7 porcí
- vhodná příloha mohou být i vařené brambory
- náplň do sekané může být různá (párek, okurka, dle vaší chuti)

POSTUP PŘÍPRAVY:

Komentáře

Oblíbené příspěvky