Vepřová kýta s houbovou omáčkou v pomalém hrnci

Zase houby 😄 Celá rodina máme rádi houbaření. Menší osazenstvo rodiny teda moc houby v jídle nevyhledává, ale tahle omáčka je prostě skvělá, takže občas na ni dojde. A když zrovna rostou, proč si jídelníček trochu nezpestřit 😏 Dnes s těstovinami a kupou masa. Dobrou chuť.

3 cibule
750 g vepřové kýty
600 g dušených hub
200 ml 33% smetany
1 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
voda
těstoviny na přílohu

Cibuli nakrájíme na kostičky a vložíme ji do pomalého hrnce. Poté si připravíme maso. Kýtu nakrájíme na plátky, z obou stran osolíme, jemně opepříme a vložíme k cibuli v pomalém hrnci. Přidáme podušené houby. Podlijeme cca 100 ml vody. Vše další vodu pustí, tak ať se tolik nezahušťuje. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 6-7 h nebo na II. stupeň na 4-5 h. Já pomalila na I. stupeň přesně 6,5 h. Hodinu před koncem vaření rozmícháme 1 lžíci hladké mouky ve smetaně a přilijeme k masu, necháme povařit. Jakmile je maso měkké, maso vyndáme a směs rozmixujeme dohladka. Maso vrátíme do omáčky, necháme prohřát. Podáváme s těstovinami. 

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 6-7 porcí, dle potřeby množství upravte
- omáčku můžete udělat i ze sušených hub
- kdo má rád hodně hladkou omáčku, může ji propasírovat
- vhodnou přílohou může být i rýže, houskový knedlík

POSTUP PŘÍPRAVY:



Komentáře

Oblíbené příspěvky