Pečená jablka s ořechy v pomalém hrnci

Nedávno jsem na netu narazila na skvěle vynikající recept už podle fotky. Dnes jsem udělala hokus pokus na menší rodinné pohoštění a jen se po dezertu zaprášilo. Takže příště znovu a ve 2x větším množství 😋 

4 jablka
120 g másla
3 lžíce hnědého cukru
2 lžičky skořice
1/2 lžíce citrónové šťávy
špetka muškátového oříšku
hrst nasekaných vlašských ořechů
zmrzlina a máta na ozdobu

Doba přípravy: 5-10 minut

Jablka omyjeme a vyloupneme jádřince. Poté je nakrájíme na tenké plátky, cca 3-4 mm. Ty vyskládáme na dno pomalého hrnce do několika vrstev. Dále si připravíme "šťávu", kterou jablka polijeme. Smícháme rozpuštěné máslo, cukr, skořici, muškátový oříšek a citrónovou šťávu. Mícháme, aby se cukr rozpustil. Touto šťávou polijeme jablka v pomalém hrnci a nakonec je posypeme nahrubo nasekanými vlašskými ořechy. Pomalý hrnec zapneme na II. stupeň na 2 h. Na pomalejší stupeň jsem nezkoušela, stejně by nikdo tou vůní nevydržel čekat 😆 Ale pokud chcete vyzkoušet, dala bych pomalit na I. stupeň na 4 h. Jablka jsou po 2 h hotové k servírování. Do misky nandáme opatrně upečená jablka, polijeme šťávičkou, přidáme vanilkovou či smetanovou zmrzlinu, posypeme ořechy, dozdobíme mátou. A nebe v hubě může začít 😉😎 Dobrou chuť.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 5 porcí
- doporučuji klidně dvojité množství, u nás se po jablkách zaprášilo...
- pokud máte hodně sladká jablka, cukr lze vypustit

POSTUP PŘÍPRAVY:


Komentáře

  1. Teda, tak to vypadá naprosto božsky! Dostala jsem na to obří chuť! Určitě to musím co nejdříve vyzkoušet. Pracuji teď v jedné skvělé pekárně, takže hledám nějaké sladkosti, které nejsou plné lepku a mouky. Tohle je úplně perfektní! :-) Děti budou mít také radost, protože už jim to sladké pečivo leze i ušima! :D

    OdpovědětVymazat
  2. Výborné to bylo. Měla jsem sladká jablka, takže cukr nebyl potřeba.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skvělá zpráva :-) Ano, záleží samozřejmě na sladkosti jablek, podle toho je dobré recept a množství cukru upravit. Díky za zpětnou vazbu.

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky