Sekaná s mrkví v pomalém hrnci

Sekanou nedělám zase tak často, ale dnes jsem si pohlídala všechny suroviny a vyzkoušela ji s mrkví. Pro oživení. Byla to dobrota. Jednoduchý jak facka a s bramborovou kaší super oběd.

600 g mletého vepřového masa

2-3 mrkve
2 vejce
2 stroužky česneku
1 cibule
sůl
pepř
strouhanka
majoránka
ghí
voda

Nejdříve připravíme směs na sekanou. Mleté maso dáme do misky, přidáme nastrouhanou mrkev, vajíčko, najemno nakrájenou cibuli, vejce, česnek, majoránku, sůl, pepř a trochu strouhanky. Rukama řádně vše zpracujeme, dle potřeby doladíme poměry koření a vytvoříme šišku. Dáme ji do pomalého hrnce, přidáme pár kousků ghí a přidáme 3 lžíce vody. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 6 - 7 h nebo na II. stupeň na 4 - 5 hodin. Já pomalila přesně 6,5 hodiny na I. stupeň. Podáváme s bramborovou kaší

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 5 - 6 porcí
- vhodnou přílohou jsou také brambory

POSTUP PŘÍPRAVY:





Komentáře

  1. Super článek. Myslím, že děláte pomalým hrncům těmito PR články skvělou službu. :) Já sám o něm začínám hodně přemýšlet a nejspíš to dopadne tak, že si ho nadělíme s manželkou k Vánocům. :) A nemyslím to nijak zle vůči vám. Prostě praktické rady na to, jak s ním pracovat a zároveň i na to, jak se k němu chovat a jak to celé funguje. Skvělá práce! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Díky za Vaše veškeré recepty a rady :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky