Sekaná s mrkví v pomalém hrnci
Sekanou nedělám zase tak často, ale dnes jsem si pohlídala všechny suroviny a vyzkoušela ji s mrkví. Pro oživení. Byla to dobrota. Jednoduchý jak facka a s bramborovou kaší super oběd.
2 stroužky česneku
1 cibule
1 cibule
sůl
pepř
strouhanka
majoránka
ghí
voda
strouhanka
majoránka
ghí
voda
Nejdříve připravíme směs na sekanou. Mleté maso dáme do misky, přidáme nastrouhanou mrkev, vajíčko, najemno nakrájenou cibuli, vejce, česnek, majoránku, sůl, pepř a trochu strouhanky. Rukama řádně vše zpracujeme, dle potřeby doladíme poměry koření a vytvoříme šišku. Dáme ji do pomalého hrnce, přidáme pár kousků ghí a přidáme 3 lžíce vody. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 6 - 7 h nebo na II. stupeň na 4 - 5 hodin. Já pomalila přesně 6,5 hodiny na I. stupeň. Podáváme s bramborovou kaší
Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 5 - 6 porcí
- vhodnou přílohou jsou také brambory
POSTUP PŘÍPRAVY:
Super článek. Myslím, že děláte pomalým hrncům těmito PR články skvělou službu. :) Já sám o něm začínám hodně přemýšlet a nejspíš to dopadne tak, že si ho nadělíme s manželkou k Vánocům. :) A nemyslím to nijak zle vůči vám. Prostě praktické rady na to, jak s ním pracovat a zároveň i na to, jak se k němu chovat a jak to celé funguje. Skvělá práce! :)
OdpovědětVymazatDíky za Vaše veškeré recepty a rady :-)
OdpovědětVymazat