Hovězí na houbách s majoránkou v pomalém hrnci
Houbařská sezóna je v plném proudu, proto se nabízí nový recept. Kus masa a hříbky. Neskutečné, jakou dobrotu z toho pomaláček udělá 😍 Na přípravu jednoduché jako facka. A místo stání u plotny můžete třeba čistit várku hub a plánovat další dobroty. Dobrou chuť.
pepř
majoránka
rýže na přílohu
Doba přípravy: 10 minut
Nejdříve připravíme houby. Očištěné hříbky nakrájíme na silnější plátky a podusíme s trochou soli a kmínu. Hovězí maso očistíme, nakrájíme na plátky. Z obou stran osolíme, jemně opepříme a obalíme v hladké mouce. Takto připravené maso dáme na dno pomalého hrnce. K masu přidáme podušené hříbky a na jemno nakrájenou cibuli (vše můžete dopředu osmahnout, ale nutné to není. Rozdíl v chuti není velký). Podlijeme vodou tak, aby bylo vše téměř ponořené. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 6-7h nebo na II. stupeň na 4,5-5h. Já pomalila přesně 4,5 h a maso bylo jako dort. Vše záleží na množství surovin. Ke konci vaření můžeme opatrně vše "promíchnout" a okořenit trochou majoránky. Opravu jen trochu, ať nepřebije chuť hříbků, v malém množství dodá majoránka omáčce skvělou chuť. Pokud je omáčka moc hustá, doředíme ji trochou vody a necháme prohřát. Jakmile je maso měkké, podáváme ideálně s rýží. Dobrou chuť.
- uvedené množství surovin stačí na 5-6 porcí
- vhodnou přílohou mohou být i opečené brambory, těstoviny
Dobrý den,jen mám otázku,jakou vodou podlít,studenou nebo vařící?
OdpovědětVymazatDobrý den, vždy studenou vodou.
VymazatDobrý den, cibulku před tím nesmažíte? Nebude pak spíš dušená? Děkuji, Renata
OdpovědětVymazatDobrý den, cibulku dopředu smažím už málokdy. Stejné je to s masem. Můžete osmahnout dopředu, ale nemusíte. Na chuti to není téměř poznat pokud pomalíte dlouhou dobu. Do receptu doplním obě varianty, záleží i na času přípravy. Pokud dostatek času máte, osmahněte vše dopředu, pokud ne, není to nutné. Alespoň to je moje zkušenost. Přeji, ať se vám recept povede ;-)
Vymazat