Rizoto s kuřecím masem a zeleninou v pomalém hrnci

Rizoto moc často nepomalím, přeci jenom je pomalý hrnec určený převážně na masa, omáčky, vývary, ale dnes prostě byl den, kdy to prostě nešlo jinak. Hodit vše do hrnce, nic neřešit a jen čekat na výsledek 👀 Suroviny jsem vzala ze zásob, co byly doma, takže si je případně upravte dle sebe, co máte rádi. Doporučuji vhodnou rýži na rizoto, pochutnali jsme si 👌

2 ks kuřecích prsou 
1 červená cibule
1 hrnek zeleninové směsi (hrášek, mrkev)
1 hrneck rýže arborio
kuřecí vývar
sušený česnek
mletá paprika
kari
sůl
pepř
olej
parmezán

Nejdříve vymažeme pomalý hrnec (dno, stěny). Poté očistíme maso, nakrájíme ho na kostičky a dáme do pomalého hrnce. Posypeme kořením, přidáme nadrobno nakrájenou červenou cibuli, směs rozmražené zeleniny (mrkev, hrášek). Přisypeme rýži (není nutné propírat, ale kdo chce, může), vše promícháme, osolíme, jemně opepříme, přidáme 2 lžíce oleje, opět promícháme. Podlijeme vývarem tak, aby bylo vše akorát ponořené. Zapneme na 2,5 h na II. stupeň., I. stupeň nemám vyzkoušený, ale 4h by měly stačit. Během pomalení raději 1 - 2x promícháme od stěn. Ke konci vaření posypeme nastrouhaným parmezánem, necháme "povolit". Podáváme ozdobené i čerstvě nastrouhaným parmezánem.


Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 5-6 porcí
- dochutit rizoto můžete téměř čímkoliv
- vhodné je doplnit rizoto např. červenou řepou
- pokud nemáte dostatek vývaru, chybějící objem doplňte trochou vody
- nelekněte se mazlavější konzistence, v PH rizoto tak má být

POSTUP PŘÍPRAVY:



Komentáře

Oblíbené příspěvky