Vepřová kýta v javorové marinádě v pomalém hrnci
Konečně jsem vyzkoušela recept od kamarádky, upravila jsem ho pro pomalý hrnec včetně ingrediencí a jak to dopadlo? Je to fakt dobrota 👌Trochu jsem to přehnala s chilli, ale jak se maso rozleželo, nenaplnilo to moje obavy, že to bude nepoživatelné. Spíše naopak, omáčka měla skvělou chuť a chilli jí dodalo ten správný říz. Rýže se k masu parádně hodila. Upozorňuji, že jsem ničím nezahušťovala, nečekejte mega hustou omáčku.
Očištěné maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Poté připravíme marinádu. Všechny uvedené suroviny smícháme a v marinádě necháme maso odpočívat přes noc (ideálně). Nebo aspoň pár hodin. Nakonec přidáme k namarinovanému masu v pomalém hrnci nakrájenou cibuli. Před spuštěním hrnce přilijeme vodu nebo ideálně vývaru tak, aby bylo maso akorát ponořené. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 5-6 h nebo na II. stupeň na 3,5-4,5 h. Záleží na množství surovin. Já pomalila přesně 4,5 h na II. stupeň Jakmile je maso téměř měkké, z hrnce ho vyndáme a omáčku rozmixujeme do hladka. Maso vrátíme do omáčky, aby se prohřálo. Pokud je omáčky málo, můžete ještě trochou sirupu, hořčice a vývaru množství nahnat, ale nesmí to ubrat na chuti. Podáváme s rýží. Dobrou chuť.
- uvedené množství surovin stačí na 4-5 porcí
- vhodnou přílohou mohou být i opečené brambory
POSTUP PŘÍPRAVY:
Pomalila jsem 3h na II a bylo to skvělé, žravé.
OdpovědětVymazatSuper, že chutnalo :-) Díky za zpětnou vazbu.
Vymazat