Jarní sekaná plněná vajíčky v pomalém hrnci

Maso a vajíčka moc často nekombinuji. Je to ale fajn varianta, jak jídlo ozvláštnit nebo se zbavit plné lednice vařených vajec po Velikonocích 😁 Pokud směs dobře dochutíte, bude to lahoda. Přidala jsem ještě mladé kopřivy, které v okolí rostou a bylo z toho rázem zajímavé jarní jídlo. Můžete změnit za špenát nebo medvědí česnek, možností je spousta. Dobrou chuť.

700 g mletého masa (mix vepř./hovězí) 
3 vejce vařená natvrdo
2 vejce
1 lžíce hořčice
1 lžička sladké papriky
1 lžička drceného kmínu
špetka pálivé papriky
1 cibule
1 hrst kopřiv/ špenátu
5 stroužků česneku
sůl
pepř
trocha mléka
ghí
bramborová kaše na přílohu

Nejdříve nakrájíme cibuli na nadrobno a na ghíčku osmahneme. Přidáme nadrobno nakrájené kopřivy/špenát, necháme osmahnout. Ke konci přidáme nadrcený česnek, necháme provonět a vystydnout. Vedle v míse si připravíme směs na sekanou. Smícháme mleté maso, 2 vajíčka, hořčici, sladkou a pálivou papriku, kmín, sůl, pepř, směs cibule, česneku a kopřiv, trochu mléka (pár lžic). Vše pečlivě vypracujeme ve směs, kterou důkladně dochutíme. Masovou směs položíme na potravinovou fólii a vypracujeme z ní placku, na jejíž okraj položíme uvařená vajíčka. Placku postupně s vajíčky přes fólii rolujeme do válečku, fólií nakonec "utáhneme". Váleček dáme na dno pomalého hrnce, fólii opatrně prořízneme a sejmeme ze směsi, aby se váleček nerozpadl. Zde se řiďte zkušenostmi dle sebe. Tento postup se mi ale osvědčil, postupů, jak dostat z válu sekanou vcelku do hrnce je mnoho. Sekanou podlijeme troškou vody a pomalý hrnec zapneme na 5-6 h na I. stupeň nebo na 4,5-5h na II. stupeň, já pomalila přesně 4,5 h na II. stupeň. Pozor na to, abyste měli dostatek vody, ať se směs nepřipálí. Jakmile je maso hezky dozlatova, podáváme ideálně s bramborovou kaší.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 5-6 porcí
- masovou směs lze dochutit téměř čímkoliv
- doporučuji velmi dobře ochutit, ať je sekaná výrazná
- vhodnou přílohou mohou být i vařené brambory, bramborový salát, atd.

POSTUP PŘÍPRAVY:


Komentáře

Oblíbené příspěvky