Kuřecí prsa se špenátovou omáčkou v pomalém hrnci

Špenát moc často nemáme, ale dnes jsem se odhodlala udělat hustou brčálovou omáčku, ať je změna, a s gnocchi to byla super kombinace. Krásně se do nočků vsákla. Dobrou chuť.

700 g mraženého špenátu 
2 cibule
600 g kuřecího masa
250 ml 300% smetany
koření 7 bylin (na kuře)
3 stroužky česneku
(1 lžíce hladké mouky)
sůl
pepř
ghí
voda
gnocchi na přílohu
Nejdříve necháme povolit špenát (samovolně, potom na pánvi, viz postup dále). Na pánvi osmahneme na ghí nadrobno nakrájenou cibuli, jakmile zesklovatí, přidáme rozlisovaný česnek. K cibuli přidáme špenát, aby více povolil. Očištěné maso osolíme, opepříme, okořeníme a dáme na dno pomalého hrnce. Přidáme směs špenátu s cibulí, podlijeme trochou vody, aby bylo maso ponořené. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 4-5 h nebo na II. stupeň na 3-4 h. Já pomalila přesně 4 h. Pokud máte více špenátu, nebude potřeba zahušťovat. Pokud ho máte akorát, rozmícháme lžíci mouky ve smetaně a hodinu před koncem vaření přidáme k masu. Necháme povařit. Poté maso vyndáme a omáčku rozmixujeme dohladka. Dle potřeby je možné doladit hustotu ještě trochou smetany. Komu nevadí kusy špenátu, mixovat není nutné, ale brčálová omáčka má taky něco do sebe, pokud vypustíme vzpomínky na školní jídelnu 😈 Poté vrátíme maso k omáčce, necháme prohřát. Dle potřeby dochutíme a podáváme s bramborovými gnocchi. Dobrou chuť.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 5-6 porcí
- vhodnou přílohou mohou být i bramborové knedlíky, těstoviny
- místo kuřecího můžete použít i krůtí maso

POSTUP PŘÍPRAVY:


Komentáře

Oblíbené příspěvky