Smetanová omáčka s bambusovými výhonky v pomalém hrnci

Po 8 letech jsem obnovila starý recept a vyměnila i přílohu. Byla to fajn změna. Je to mix pro milovníky kari a sladké papriky. Omáčka je super s hranolky nebo rýží. Dobrou chuť.


1 cibule
1 sklenička bambusových výhonků
650 g krůtích prsou
1 smetana 12% (200 ml)
1 lžíce bramborového škrobu
2 lžičky kari
1/2 lžičky sladké papriky
voda/ vývar
sůl
pepř
hranolky na přílohu



Do pomalého hrnce dáme na kostičky nakrájenou cibuli. Očištěné maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a přidáme k cibuli. Maso posypeme kari kořením a sladkou paprikou, přidáme bramborový škrob a vše do masa "vmasírujeme". Přidáme bambusové výhonky, které také jemně osolíme. Podlijeme vodou/  vývarem a pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 4-5 h nebo na II. stupeň na 3,5 - 4h. Já pomalila přesně 3,5 hodiny. Ke konci vaření přilijeme smetanu, necháme prohřát, než omáčka zhoustne. Dle potřeby dochutíme a podáváme s hranolkami. Dobrou chuť.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 5-6 porcí
- pro řidší omáčku dejte více smetany (já volila hustší kvůli hranolkám)
- vhodnou přílohou je i rýže, omajda se do ní pěkně vsákne
- místo krůtího masa lze použít i kuřecí

POSTUP PŘÍPRAVY:





Komentáře

Oblíbené příspěvky