Boršč v pomalém hrnci

Receptů na boršč je spousta, takže přidávám moji další variantu s vepřovým masem. Boršč nedělám zase tak často, ale na některé akce se mi osvědčil jako skvělé zahřátí, když už je chladněji, takže se to skoro stává tradicí 😇 A vždy se povede skvěle. Dobrou chuť.

550 g vepřové kýty
1 středně velká řepa
1/2 celeru
1/2 hlávky bílého zelí
1 velká petržel
4 mrkve
1 cibule
3 bobkové listy
5 kuliček černého pepře
3 kuličky nového koření
1 plechovka konzervovaných rajčat
sůl
pepř
cukr moučka

Nejdříve si dáme vařit červenou řepu s trochou soli. Nepoužívám sterilovanou, má úplně jinou chuť a čerstvě uvařená je prostě top! Dodá boršči krásnou barvu a plnou chuť. Záleží ale samozřejmě na vás.. 😏 Poté nakrájíme zelí na nudličky, dáme do pomalého hrnce, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, mrkev a petržel. Nakrájíme maso na větší kostky, přidáme k zelenině v pomalém hrnci, osolíme a trochu i opepříme. Poté přidáme bobkový list a kuličky nového koření a černého pepře, doporučuji je dát do plátýnka nebo sítka, ať nemusíte pak kuličky lovit po hrnci 😀 Podlijeme tak, aby bylo vše ponořené. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 5-6 h nebo na II. stupeň na 4-4,5 h. Já pomalila přesně 4,5 h na II. stupeň. Jakmile je řepa uvařená, oloupeme ji, nakrájíme na kostičky (ideálně v rukavicích, řepa fakt hodně barví). Hodinu před koncem vaření přidáme nakrájenou řepu společně s rajčaty do pomalého hrnce společně. Jemně promícháme, ať řepa dostane svůj prostor a boršč pěkně obarví. Pokud se vám zdá boršč moc hustý, přilijte trochu uvařené vody, na chuti to neubere, pokud jste dobře na začátku osolili, já většinou nic neřeším kvůlo chuti. Jakmile je vše měkké, dochutíme troškou cukr moučky (fakt trochu, ochutnávejte, zkoušejte tu správnou chuť). V některých receptech jsem dávala i ocet, ale dnes nebyl vůbec potřeba. Podáváme se zakysanou smetanou a čerstvým pečivem. Dobrou chuť.

Doporučení.
- uvedené množství surovin stačí na 6-8 porcí
- poměry surovin si můžete upravit (vynechat maso, přidat více zeleniny, atd.)
- do receptu lze použít sterilovanou řepu, dodá boršči ale naprosto jinou chuť
- trochu jiný recept najdete TADY

POSTUP PŘÍPRAVY:



Komentáře

  1. Do boršče nepatří celer, ale každému co mu chutná!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Původně možná ne, ale každý ať si tam dá, co che :-) Pomalý hrnec vykouzlí skvělou chuť i s celerem.

      Vymazat
  2. Great blog! Beautifully written. I loved this blog on 'Boršč v pomalém hrnci'

    Mid Thigh Length Bodycon Red Dress For Women

    OdpovědětVymazat
  3. Great blog! Beautifully done. I loved it! 😍 Especially for this topic "Boršč v pomalém hrnci. Hair Transplant Results

    OdpovědětVymazat
  4. Great blog! Beautifully done. I loved reading about "Boršč v pomalém hrnci"! Best event planners in Kanpur

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky