Králík na zelí a hříbkách v pomalém hrnci

Receptů na králíka není nikdy dost 😀 Dnes došlo na jednoduchou obměnu klasického receptu, který mám ráda. Králík na zelí. Přidala jsem podušené hříbky a dobrota byla na světě. Dobrou chuť.

6 králičích stehen
1 cibule
500 g kysaného zelí
3 stroužky česneku
máslo
sůl
pepř
brambory na přílohu

Nejdříve připravíme zelí. Trochu ho propláchneme, můžeme i nakrájet, a dáme ho do pomalého hrnce. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli. Očištěného králíka osolíme a dáme k zelí v pomalém hrnci. Poté přidáme nakrájený česnek na plátky, podušené hříbky a kousky másla. Můžeme maso trochu do zelí vmáčknout, udělat mu hnízdečka, ať se dobře upomalí. Nepodléváme! Zelí a cibule tekutinu pustí. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 5-6 h nebo na II. stupeň na 3,5 - 4 h. Já pomalila přesně 4 h, vše bylo krásně měkké. Podáváme s vařeným bramborem.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 4- 5 porcí
- vhodnou přílohou může být i bramborový knedlík
- recept je samozřejmě pro nemilovníky hub možné udělat i bez hub


POSTUP PŘÍPRAVY:



Komentáře

Oblíbené příspěvky