Přes noc tažený hovězí vývar v pomalém hrnci

Vývary v pomalém hrnci jsou prostě TOP. Po dlouhé době jsem téměř 14 h pomalila hovězí vývar přes noc, téměř bez zeleniny, měla jsem jen mrkev a cibuli, ale o to víc vynikla chuť hovězího. V době bacilů je to nejlepší lék. Dobrou chuť. 

1 velké hovězí žebro
1 cibule
3 mrkve
2 bobkové listy
5 kuliček černého pepře
3 kuličky nového koření
sůl
pepř
pažitka
polévkové nudle

Omyté hovězí žebro (nebo jinou část vhodnou na polévku) dáme do pomalého hrnce, řádně osolíme, přidáme koření, cibuli, oloupanou 1 mrkev a podlijeme vodou do plna. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 10-14 h (čím déle, tím lépe) nebo na II. stupeň na 4-6 h (záleží na množství surovin, zeleniny, masa, atd.). Já pomalila 14 h na I. stupeň a tak silný vývar jsme dlouho neměli. A to jsem neměla téměř žádnou zeleninu... Bokem uvaříme 2 mrkve (+ ideálně i další zeleninu, pokud máme - petržel, celer) a polévkové nudle. Jakmile je vše měkké, vyndáme koření, žebro, zeleninu a přecedíme vývar přes pláténko do hrnce. Obereme maso, přidáme nudle a nakrájenou zeleninu, ozdobíme pažitkou, dle potřeby dochutíme solí a pepřem.

DOPORUČENÍ:
- uvedené množství surovin stačí na 6-8 porcí
- na polévku můžete použít i jinou část hovězího
- doporučuji přidat více zeleniny (petržel, celer)
- čím déle budete pomalit, tím lepší bude chuť

Komentáře

  1. What a wonderful blog! Really enjoyed reading about "Overnight Slow Cooker Beef Broth"! Hair Transplant Cost Bangalore

    OdpovědětVymazat
  2. This blog on "Overnight Slow Cooker Beef Broth" is fantastic! I loved it. Best event planners in Kanpur

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky