Hovězí na víně s kořenovou zeleninou v pomalém hrnci

Hovězí máme rádi, ale nemáme ho zase tak často. Tentokrát došlo na silnou omajdu a byl to dokonalý oběd. Vše jen naházíte do pomalého hrnce a těšíte se na tu vůni a chuť. Dobrou chuť 😉

700 g hovězího masa
3 mrkve
1 petržel
1 cibule
kousek celeru
2 stroužky česneku
1 plechovka krájených rajčat (400 g)
1 dcl červeného vína
hladká mouka
3 bobkové listy
4 kuličky nového koře
8 kuliček černého pepře
sůl
pepř
voda
bramborová kaše na přílohu

Hovězí maso nakrájíme na kostky nebo plátky. Osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce. Takto připravené maso dáme do pomalého hrnce. Zeleninu nakrájíme na kostky, přidáme plechovku rajčat a na plátky nakrájený česnek, vše dáme k masu v pomalém hrnci. Přilijeme 1 dcl červeného vína, přidáme bobkové listy, koření (do plátýnka nebo zásobníku). Vše zalijeme vodou tak, aby bylo vše téměř ponořené. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 6-7 h nebo na II. stupeň na 4-5 h. Já pomalila přesně 7 hodin na I. stupeň. Jakmile je maso měkké, dle potřeby dochutíme, ale ani to nebude zřejmě potřeba. Podáváme nejlépe s bramborovou kaší. 

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 6-7 porcí
- pokud chcete mít více omáčky, doporučuji dát více zeleniny a vína :-) Vše záleží na množství surovin.

POSTUP PŘÍPRAVY:



Komentáře

Oblíbené příspěvky