Krůtí směs se sušenými rajčaty v pomalém hrnci

Směsí k rýži nebo pečeným bramborům děláme poměrně dost, abychom nejedli furt to stejné. Tento recept je přesně případ, kdy jsem zkombinovala vše možné, aby vznikly nové chutě a omáčka, kterou jsme ještě neochutnali. S rýží je to dobrota a sušená rajčata jsou v omáčce zajímavým zpestřením.

500 g krůtích prsou
1 cibule
6 sušených rajčat
1 lžíce kurkumy
200 ml vývaru
200 ml 30% smetany
1 lžíce solamylu
sůl
pepř
rýže na přílohu

Očištěné maso nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, dáme do pomalého hrnce. Nakrájíme cibuli na kostičky a sušená rajčata. Vše přidáme k masu v pomalém hrnci. Směs posypeme kurkumou, promícháme. Podlijeme vývarem. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 4-5 h nebo na II. stupeň na 3,5 - 4 h. Já pomalila 3,5 h na II. stupeň. Zhruba hodinu před koncem vaření ve smetaně rozmícháme solamyl a přilijeme ke směsi v pomalém hrnci a necháme povařit. Dle potřeby dochutíme a podáváme s rýží.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 4-5 porcí
- vhodnou přílohou mohou být i pečené brambory
- v receptu lze použít i kari, omáčka bude zřejmě výraznější

POSTUP PŘÍPRAVY:



Komentáře

Oblíbené příspěvky