Kuřecí stehenní řízky na cibulce a paprice v pomalém hrnci

Hledáte extra jednoduchý recept? Tento to opravdu je. Jen kupa cibule a kuřecí maso. Díky paprice se udělá super omajda, která je v kombinaci s kaší dokonalá. Dobrou chuť.

4 kuřecí stehenní řízky
2 cibule
2 mrkve
2 lžičky sladké papriky
uzená paprika
kurkuma
sůl
pepř
hladká mouka
ghí
voda

Nejdříve nakrájíme cibuli najemno a osmahneme ji na ghíčku. Přidáme papriku, kurkumu, necháme provonět. Takto připravenou cibuli dáme do pomalého hrnce. Očištěné maso osolíme a jemně opepříme. Obalíme ho v trošce hladké mouky a na ghíčku krátce necháme zatáhnout (tento krok není nutný, pokud máte dost času na vaření). Maso dáme do pomalého hrnce. Mrkev nastrouháme nahrubo, přidáme k masu. Vše podlijeme vodou/ vývarem tak, aby bylo maso téměř ponořené. Pomalý hrnec zapneme na 3 - 4 h na II. stupeň. Já pomalila přesně 3,25 h. Jakmile je maso měkké, dle potřeby dochutíme. Podáváme nejlépe s krémovou bramborovou kaší. Dobrou chuť.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 5-6 porcí
- recept je vhodný i pro krůtí maso
- doporučuji zvolit kvalitní sladkou papriku
- vhodnou přílohou mohou být i vařené brambory
- koření lze kombinovat (přidat lahůdkovou papriku, pálivou, atd.)

POSTUP PŘÍPRAVY:



Komentáře

Oblíbené příspěvky