Marinované krůtí stehno v pomalém hrnci

Krůtí stehna máme jen občas z domácího zdroje, ale vždy je to dobrota. Dnes jsem zužitkovala domácí tymián do tohoto receptu. Jako suché koření ho moc nemusím, ale čerstvý, to je jiná liga. K tomu výborná marináda a fajn oběd byl na světě. S bramborovou kaší je to nebe v hubě 😇

1 krůtí stehno
1 cibule
sůl
tymián
rozmarýn
máslo
2 stroužky česneku

Marináda:
3 lžíce oleje
1 lžíce kečupu
1 lžíce hořčice
1 lžíce medu
špetka grilovacího koření (ideálně bez soli)
pepř

bramborová kaše na přílohu

Krůtí stehno nasolíme ze všech stran a pod kůži vložíme kousky másla a tymián, přidáme na plátky nakrájený česnek, nakonec posypeme rozmarýnem (samozřejmě je lepší čerstvý, ale když nemáte, tak aspoň sušený). Poté si připravíme marinádu. Nejdříve olej, poté vše ostatní. Promícháme tak, aby se všechny suroviny spojily. Marinádou potom potřeba krůtí stehno. Na dno pomalého hrnce dáme nakrájenou cibuli na kostičky, k ní položíme namarinované stehno. Můžeme nechat odležet přes noc. Nutné to ale není. Podlijeme 3 lžícemi vody a pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 5-6 h nebo na II. stupeň na 3-4 h. Já pomalila přesně 4 h na II. stupeň a zapekla 20 minut na kůrčičku. POZOR na hrnce, které nesmí do trouby! Místo trouby jen poodkryjte ke konci vaření pokličku. Jakmile je maso měkké, podáváme s bramborovou kaší. Dobrou chuť.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 4-5 porcí
- koření můžete použít jakékoliv, fantazii se meze nekladou
- vhodnou přílohou může být vařený brambor

POSTUP PŘÍPRAVY:


Komentáře

Oblíbené příspěvky