Kuřecí stehna na bramborách a zelenině v pomalém hrnci

Jídlo z jednoho hrnce, na to dnes opět došlo a zpříjemnilo nám to všem den. Nestát u plotny a užívat si čas venku 😇 Zeleninu pod maso a koření můžete použít jakékoliv, tím je toto jídlo famózní. Stačí si pohrát se surovinami a hned máte několik variant jídel. Během pomalení se vytvoří skvělý sós silné chuti, to je pecka. Dobrou chuť.

3-4 kuřecí stehna
1 větší cibule
2 mrkve
10 brambor
3 stroužky česneku
koření (pečené kuře)
máslo
sůl
čtyřbarevný pepř
drcený kmín
sladká paprika

Nejdříve oloupeme všechnu zeleninu. Brambory nakrájíme na osminky ( viz obr.) a dáme je do pomalého hrnce, trochu osolíme. Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka a oloupanou cibuli na měsíčky, vše přidáme k bramborám v pomalém hrnci. Posypeme kmínem a trochou sladké papriky a pepře, přidáme na plátky nakrájený česnek a 2 kousky másla. Nakonec vložíme k zelenině kuřecí stehna, která zlehka posypeme kořením viz recept. NEPODLÉVÁME! Pomalý hrnec zapneme na 3,5- 4 h na II. stupeň nebo na I. stupeň na 4-5 h. Já pomalila přesně 3,5 h na II. stupeň a 25 minut jsem dopekla maso na kůrčičku. POZOR na hrnce, které do trouby NESMÍ! Doporučuji cca po 2,5h u II. stupně zkontrolovat, zda cibule nepustila moc vody a případně ji odebrat do mističky, aby se brambory nevařily ve vodě a nebyly rozblemcané. Šťávu poté na konci vaření můžeme do hrnci vrátit, ať jí je dost k masu a je prohřátá. Dobrou chuť.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 3-4 porce
- koření můžete použít jakékoliv dle chuti (tymián, rozmarýn, atd.)

POSTUP PŘÍPRAVY:



Komentáře

  1. V popisu postupu postrádám přidání kuřecích stehen do pomalého hrnce...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za upozornění. Kuře jde hned po zelenině, doplněno.

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky