Kuřecí maso na kari s nivou v pomalém hrnci
Kari u nás jede, ale zase ne tak často, jak bych snesla 😏 Část rodiny ho nesnáší.. Ale. Kolegyně se mnou sdílela svůj recept a bylo jasné, že na blog vymyslím obměnu a bude nový recept 😊 Nebojte se nivy, my ji téměř nepoužíváme, ale tento recept báječně oživí, použila jsem poloviční balení a bylo to na chuť akorát. Tady ho máte, je to fajn obměna:
1 lžíce olivového oleje
55 g nivy
2 lžíce kukuřičného škrobu
1 lžička sladké papriky
špetka uzené papriky
půl lžičky provensálského koření
1 lžička kari
půl lžičky kurkumy
sůl
pepř
voda/ vývar
55 g nivy
2 lžíce kukuřičného škrobu
1 lžička sladké papriky
špetka uzené papriky
půl lžičky provensálského koření
1 lžička kari
půl lžičky kurkumy
sůl
pepř
voda/ vývar
Nejdříve očistíme maso. Použila jsem jak prsní, tak stehenní řízky. Maso nakrájíme na širší nudličky, jemně ho osolíme, opepříme a nakonec přidáme směs koření ze seznamu. S kořením si můžete vyhrát, já si udělala svoji směs. Koření do masa rukama vpracujeme, přidáme olivový olej, promícháme, necháme odpočinout (já nechala odležet přes noc, není to ale nutné). Naloženou směs dáme na dno pomalého hrnce. Podlijeme vývarem nebo vodou. Pomalý hrnec zapneme na II. stupeň na 4h. Cca hodinu před koncem vaření smícháme smetanu, nadrobenou nivu a kukuřičný škrob, rozmixujeme v nádobě dohladka. Přilijeme k masu a necháme povařit. Dle situace dochutíme a podáváme nejlépe s opečenými brambory nebo rýží. Dobrou chuť.
Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 6-8 porcí
- směs koření můžete použít dle vaší chuti (dá se zkombinovat téměř vše :-))
- recept lze udělat i z krůtího masa
- vhodnou přílohou mohou být i vařené brambory
POSTUP PŘÍPRAVY:
Komentáře
Okomentovat