Hovězí s kořenovou zeleninou na víně v pomalém hrnci
Dneska tak nějak přišla chuť na červené víno 😁 Ve špajzce na mě koukala čerstvá kořenová zelenina, takže recept k dnešnímu obědu byl jasný. Hovězí na víně s kořenovou zeleninou. Už tu podobný recept mám, ale s trochu jiným kořením přidávám i tento pozměněný. Dobrou chuť.
(1 lžíce hladké mouky)
3 bobkové listy
5 kuličky nového koře
10 kuliček černého pepře
tymián
sůl
pepř
voda
bramborová kaše na přílohu
Nejdříve nakrájíme všechnu zeleninu, ideálně na kostičky, kromě česneku. Zeleninu dáme do pomalého hrnce. Poté připravíme maso. Očistíme ho a nakrájíme na kostky. Z obou stran ho osolíme a opepříme. Dáme ho k zelenině v pomalém hrnci. K masu přidáme plechovku rajčat/ nebo lžíci rajčatového protlaku a na plátky nakrájený česnek. Přilijeme 1,5 dcl červeného vína, přidáme bobkové listy, koření (do zásobníku). Rozmícháme lžíci hladké mouky ve vodě a přilijeme k masu, navíc dolijeme vodou tak, aby bylo vše téměř ponořené. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 7 h. Já pomalila přesně 7 hodin na I. stupeň. Jakmile je maso měkké, podáváme s bramborovou kaší.
- uvedené množství surovin stačí na 7-8 porcí
- pokud chcete mít více omáčky, doporučuji dát více zeleniny a vína :-) Vše záleží na množství surovin
Komentáře
Okomentovat