Hovězí s kořenovou zeleninou na víně v pomalém hrnci

Dneska tak nějak přišla chuť na červené víno 😁 Ve špajzce na mě koukala čerstvá kořenová zelenina, takže recept k dnešnímu obědu byl jasný. Hovězí na víně s kořenovou zeleninou. Už tu podobný recept mám, ale s trochu jiným kořením přidávám i tento pozměněný. Dobrou chuť.

800 g hovězího masa
1 cibule
3 mrkve
1 petržel
kousek celeru
3 stroužky česneku
1,5 dcl červeného vína
1 plechovka krájených rajčat/
( 1 PL protlaku)
(1 lžíce hladké mouky)
3 bobkové listy
5 kuličky nového koře
10 kuliček černého pepře
tymián
sůl
pepř
voda
bramborová kaše na přílohu

Nejdříve nakrájíme všechnu zeleninu, ideálně na kostičky, kromě česneku. Zeleninu dáme do pomalého hrnce. Poté připravíme maso. Očistíme ho a nakrájíme na kostky. Z obou stran ho osolíme a opepříme. Dáme ho k zelenině v pomalém hrnci. K masu přidáme plechovku rajčat/ nebo lžíci rajčatového protlaku a na plátky nakrájený česnek. Přilijeme 1,5 dcl červeného vína, přidáme bobkové listy, koření (do zásobníku). Rozmícháme lžíci hladké mouky ve vodě a přilijeme k masu, navíc dolijeme vodou tak, aby bylo vše téměř ponořené. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 7 h. Já pomalila přesně 7 hodin na I. stupeň. Jakmile je maso měkké, podáváme s bramborovou kaší. 

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 7-8 porcí
- maso můžeme nechat podlité vínem v zelenině několik hodin, hezky natáhnu super chuť
- pokud chcete mít více omáčky, doporučuji dát více zeleniny a vína :-) Vše záleží na množství surovin
- vše je možné osmahnout dopředu

POSTUP PŘÍPRAVY:


Komentáře

Oblíbené příspěvky