Krůtí prsa na paprice s červenou čočkou v pomalém hrnci

Dnes byl hlavní úkol nasytit větší část rodiny, takže minimum mít 8 porcí byla nutnost. Oblíbené kuře na paprice jsem trochu pozměnila a bylo to. Omajda oživená červenou čočkou mě mile překvapila. Občas na mě padne snaha jídla oživovat i nutričně, aby to omladina nepoznala, bylo to zase trochu něco jiného, a to se povedlo 😀 Doporučuji vyzkoušet. Dobrou chuť.

800 g krůtího masa
2 velké cibule
150 g červené čočky
400 ml 30% smetany
4 lžičky sladké papriky
1/2 lžičky gulášové papriky
špetka pálivé papriky
ghí (přepuštěné máslo)
2 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
voda/ vývar
bulgur/ těstoviny na přílohu

Nejdříve nakrájíme cibuli najemno a na ghí dozlatova osmahneme. Poté rozpustíme ještě trochu ghíčka, na kterém necháme provonět všechny druhy paprik. POZOR, ať se paprika nepřipálí, jinak zhořkne. Takto připravenou cibuli s paprikou dáme na dno pomalého hrnce. Poté připravíme krůtí maso. Nakrájíme ho na větší kostky, osolíme, opepříme a na ghí necháme zatáhnout. Maso přidáme k cibulce v pomalém hrnci. Podlijeme vodou nebo vývarem tak, aby bylo vše ponořené. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 5-6 h nebo na II. stupeň na 3,5 - 4h. Já pomalila přesně 4 h na II. stupeň. Cca hodinu před koncem vaření rozmixujeme ve smetaně 2 lžíce hladké mouky. Z pomalého hrnce vyndáme maso, přilijeme smetanu a opatrně rozmixujeme. Pozor, ať si nepoškrábete dno hrnce. Doporučuji rozmixovat případně v jiné nádobě. Hladkou rozmixovanou směs vlijeme zpět do hrnce případně do ní vrátíme maso a vše necháme v hrnci ještě hodinu povařit. Dle potřeby dochutíme. Podáváme s bulgurem nebo těstovinami. Dobrou chuť.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 8-10 porcí
- vhodnou přílohou jsou i těstoviny
- recept je možné uvařit i z kuřecího masa
- do omáčky je možné použít různé druhy papriky

POSTUP PŘÍPRAVY:



Komentáře

Oblíbené příspěvky