Krůtí marinovaná prsa v pomalém hrnci
Dnes jsem narazila na nové koření, které jsem hned vyzkoušela. S opečenými brambory to byla mega lahoda. Recept je extra jednoduchý. Doporučuji vyzkoušet.
Marináda:
6 lžic olivového oleje
3 lžičky koření "Kuře s citronem a rozmarýnem"
1 lžička medu
3 lžíce bílého vína
trochu čtyřbarevného pepře
Nejdříve vyrobíme marinádu z uvedených surovin. Poté maso očistíme, potřeme ho marinádou a necháme přes noc odležet (nebo aspoň pár hodin). Maso vložíme do pomalého hrnce, přidáme 5 lžic vody. Pomalý hrnec zapneme na II. stupeň na 4 h. Pokud chcete více šťávy, doporučuji podlít vodou/vývarem a zahustit trochou škrobu. Podáváme s opékanými brambory.
- uvedené množství surovin stačí na 7-8 porcí
- koření můžete použít téměř jakékoliv
- vhodná příloha může být i bramborová kaše
POSTUP PŘÍPRAVY:
Komentáře
Okomentovat