Boršč v pomalém hrnci
Jakmile se blíží podzim, zima, boršč nastupuje na jídelníček častěji 😀 Tentokrát došlo na zjednodušenou variantu, jen kupa zeleniny a vepřové masíčko, žádné složitosti a dopadlo to parádně. Dobrou chuť.
2 menší červené řepy
bobkový list
černý pepř
nové koření
sůl
cukr moučka
voda
bobkový list
černý pepř
nové koření
sůl
cukr moučka
voda
Zelí nakrájíme na tenké nudličky, zbytek zeleniny na kostičky, vše dáme do pomalého hrnce. Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, přidáme k zelenině. Přidáme rajčata, koření a zalijeme vodou tak, aby bylo vše akorát ponořené. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 5-6 h nebo na II. stupeň na 4-5 h. Já pomalila přesně 4,5 h na II. stupeň. Než se vše uvaří, bokem si připravíme červenou řepu. Uvaříme ji do poloměkka, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cca hodinu před koncem vaření řepu přidáme do pomalého hrnce a necháme prohřát. Jakmile je vše měkké, dochutíme, přidáme trochu cukr moučky, promícháme. Podáváme ozdobené zakysanou smetanou.
Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 8-10 porcí
- surovin je dobré nakrájet tolik, aby se akorát vešly do hrnce (extra nic nevážím)
- recepty můžete vylepšit uzeným, hovězím masem, atd.
- dochutit lze i octem, atd.
- jiná varianta receptu: boršč
POSTUP PŘÍPRAVY:




Komentáře
Okomentovat